O nama


        Ellie Željka Kia

 

Pozdrav svima koji ovo čitaju! Moje je ime Željka Rakonić Goldin i vlasnica sam InGold's uzgajivačnice - male uzgajivačnice graničarskih kolija smješteni u Kerestincu, nedaleko Zagreba.

Rođena sam 1985. godine u Vinkovcima gdje sam završila osnovnu i srednju školu. U Osijeku sam diplomirala hrvatski jezik i književnost, a nakon diplome dobila sam posao u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi u kojoj sam 10 godina radila kao profesorica hrvatskoga jezika. U tom periodu života zaljubila sam se u graničarske kolije te u međuvremenu dobila dvoje djece - Laru i Emu. Zadnjih godina u potpunosti mijenjam posao te postajem voditeljica prodaje u firmi Miholić usluge - tvrtka u kojoj se bavimo GPS praćenjem vozila - www.pratimte.com .

Moja prva borderica u moj život ušla je 2012. godine i otada sam fascinirana ovom pasminom. 2013. godine sa svojim psima počinjem trenirati spasioce (Search And Rescue), a 2020. godine postajem licencirani instruktor za rad spasilačkih pasa. "Ellie" (Dolce & Gabbana At Real Pearl) ima položene ispite najvišega stupnja za traženje unesrećenih osoba u šumi i ruševini, dok "Kia" (DB Never Stop Dream For InGold's) ima položene predispite za traženje unesrećenih osoba u šumi i ruševini.

 

           

 

Kada se radi o graničarskim kolijima, moram naglasiti da obožavam tu predivnu pasminu, stoga su se naši životi potpuno promijenili otkad je prva borderica došla u našu obitelj.

Naši su psi dio naše obitelji – žive s nama u kući, idu kamo god mi idemo, uključujući godišnje odmore i sva moguća putovanja. Socijalizirani su na sve situacije.

Svjesna sam da je graničarskome koliju potrebna mentalna i fizička aktivnost, stoga sa svojim psima svakodnevno treniram brojne pseće sportove kao što su spasioci, agility, frizbi, poslušnost, trikovi, a ponekad idemo i na ovce.

 

 

Željka & Kia             

 

Cilj mog uzgoja

Moj je cilj uzgojiti kvalitetne graničarske kolije – zdrave pse sa savršenim temperamentom, pse s visokom željom da udovolje vlasniku, s izraženim nagonima, energične i aktivne članove obitelji koji mogu raditi bilo koji pseći sport te koji predivno izgledaju i to mogu dokazati na izložbama.

Svi naši psi koji sudjeluju u uzgoju imaju rendgentske snimke kukova, laktova i OCD-a (HD, ED, OCD), DNA su testirani na sve genetske bolesti (CEA, CL, TNS, MDR1, IGS, ...) te imaju godišnje očne preglede (CEA, PRA, KAT, RD, glaukom).

 

Ellie Lara Kia              

 

Štenci

Štenci iz moga uzgoja rođeni su i odgajani u našemu domu gdje će biti upoznati sa svakodnevnim zvukovima, mirisima, različitim ljudima, djecom, predmetima, igračkama, vožnjom u autu...

Štenci u nove domove idu s navršenih 8 – 9 tjedana života. Štenci su mikročipirani, cijepljeni, očišćeni od unutarnjih i vanjskih parazita. Imaju FCI priznatu rodovnicu i EU putovnicu. Kada idu u svoj novi dom, sa sobom nose „paket za štence“ (igračke, ogrlicu i povodnik, hranu za prvih nekoliko dana u novome domu, kliker...) i fascikl sa svim dokumentima i informacijama za buduće vlasnike kako bi početak njihova zajedničkoga života bio što lakši.

Svi se štenci prodaju uz ugovor s uzgajivačkom zdravstvenom garancijom ovjeren kod javnoga bilježnika.

Za svoje štence uvijek pokušavam pronaći samo najbolje nove domove, stoga ih prodajem samo pomno odabranim vlasnicima, razmatram uvjete u kojima će pas odrastati jer želim da trud i ljubav koju uložim u njih u prvim tjednima njihova života budući vlasnici još više nadograđuju te da im postanu nezamjenjivi članovi obitelji.

 

           

 

Kako je sve počelo?

Bila je to ljubav na prvi pogled! Kada sam prvi put u životu vidjela graničarskoga kolija, odmah sam se zaljubila. Počela sam istraživati i učiti o pasmini... Čitajući sve te nevjerojatne stvari i iskustva drugih ljudi, zaljubila sam se još više... Iskreno, bila sam preplašena kada sam odlučila kupiti svoju prvu bordericu jer nisam bila sigurna jesam li ja prava osoba za tako aktivnu pasminu. Ali trebala sam nekoga tko bi me pokrenuo i znala sam da to može jedino border collie...

Vrlo brzo u moj je život ušla moja prva borderica – Jessie. Bila je luda, hiperaktivna i prepametna! Ja sam učila nju, a istovremeno je ona učila mene i uskoro je postala dio mene. S njom sam trenirala trikove (dog dancing), poslušnost i spasioce.

Kada je Jessie napunila godinu dana, u svoju sam obitelj dovela novu članicu – Ellie – tako nježna i slatka, ali istovremeno i s velikom radnom energijom. Njih su se dvije obožavale!

Kada je Jessie imala dvije godine, dobila je epilepsiju koja je eskalirala pola godine kasnije kada je imala 17 napada u jednom danu. Ništa nije pomoglo i morala sam je uspavati – to je bila najteža odluka u mojem životu.

Godinu dana poslije toga odlučila sam da je vrijeme za novoga člana obitelji, stoga je u naš život ušla Kia i donijela obilje veselja i radosti!

Tijekom svih tih godina naučila sam jako puno o pasmini (i još uvijek učim), proučavala sam krvne linije, zdravlje, izgled, radne sposobnosti... te sam odlučila da je vrijeme za moje prvo leglo pa sam osnovala InGold's uzgajivačnicu s ciljem da uzgajam zdrave, aktivne, stabilne i predivne graničarske kolije...